Galaxy S3 I9300 ’ü Android 4.3 Versiyonuna Yükseltme

GT-I9300MBDBTU-58754-0Geçtiğimiz günlerde Samsung Android 4.3 Jelly Bean güncellemesini yayınladı. Otomatik güncelleme yapmayan cihazlar için manuel güncelleştirme nasıl yapılır onu göstermeye çalışıcam. Yapmamız gerekenler söyle:

Yazılım detayları
PDA: I9300XXUGMJ9
CSC: I9300OXAGMJ9
MODEM: I9300XXUGMJ9
Version: Android 4.3

Ön koşular

  1. Samsung Galaxy s3 için USB drivers programının bilgisayarınızda kurulu olması gerekiyor. Devamı

Google Project Glass Projesi

Google’ın Project Glass Projesi’ni resmi olarak tanıtmasının üzerinden yaklaşık olarak bir sene geçti. Firmanın geçtiğimiz sene düzenlenen Google I/O 2012 Etkinliğinde ön siparişlerini aldığı akıllı gözlük Google Glasses’ın kullanıcı tecrübesini anlatan muhteşem bir videosu bugün itibariyle youtube’a düşmüş durumda.

Aşağıda izleyebileceğiniz videoda Google Gözlüğü’nün bir çok değişik kullanıcı tarafından dünyanın dört bir yanında bambaşka şekillerde kullanıldığını görüyorsunuz. İnsanın içini kıpır kıpır yapan video aynı zamanda bu ürünün tüm teknoloji dünyasını kökten sarsacağının sinyallerini de vermekte.

www.androidpit.com.tr

Şifreleriniz Ne Kadar Güçlü

Herkes kişisel bilgilerini korumak için şifreler oluşturur bazılarımız kolay hatırlamak için basit şifreler oluşturuyoruz, aslında o basit şifre ile çok değerli kişisel bilgilerimizi koruyoruz. Mevcut teknoloji ile şifreniz ne kadar zamanda kırılabilir hiç düşündünüz mü?

www.howsecureismypassword.net adresine girerek kullandığınız şifrelerin ne kadar zamanda kırılabildiğini öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz de ne kadar karmaşık olursa (büyük küçük harf, rakam, noktalama işretleri) kırılması o kadar daha zor olur.

 

Mysql’de Veritabanı Olusturmak (Görsel)

Bu dersimizde PhpMyAdmin den veritabanı oluşturmak , tablo oluşturmak ve bu tablolar arasında bir ilişki oluşturmayı görücez.

İlk olarak bu derse başlamadan önce bilgisayarınızda local bir server’ın kurulu olması gerekli eğer local serverınız yoksa Wamp Server Kurulumu adlı yazıma gözatabilirsiniz.Wamp serverınızın kurulu olduğundan emin olduktan sonra serverımızı başlatıyoruz ve sağ alt köşede yesil W simgesinin üstüne tıkladıktan sonra PhpMyAdmin e tıklıyoruz .

Tarayıcınızda PhpMyAdmin sayfası görüntülenecektir eğer serverınıza daha önceden bir şifre tanımladıysanız kulanıcı adı ve şifre ile giriş Devamı